En Sıcak Konular

Nuri Gürgür
Konuk Yazar - turkocagi.org.tr
Nuri Gürgür
15 Ekim 2012

Hezeyan Hali



Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Recep Güven, görevine başlarken nasıl bir anlayışla çalışacağı anlamına gelen ve çok tartışılacak bir açıklama yaptı: “Teröriste ağlamayan insan değildir.”

Recep Güven’in kimler için ağlayacağı kendi bileceği bir iştir. PKK’lılara ve yandaşlarına duygularını göstermek, şefkatini anlatmak çabasıyla şahsen yas bile tutabilir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil makamında bir kişi olarak bu sıfatla konuşurken görüşlerini paylaşmayanları insan olmamakla suçlamaya kalkışması haddini bilmemektir; tam bir hezeyan halidir. 

Bu sözler ağzından çıkar çıkmaz, görüşleri, düşünceleri ve meşrepleri herkesçe bilinen çevrelerden yükselen koro halindeki övgüler bile Emniyet Müdürü’nün gaflet derecesinin tam bir göstergesidir.

Yıllardır içinde yaşanılan terör olaylarına karşı tavır alamayan, PKK karşısında sinip kalan, örgütün yaptığı kanlı saldırılara sanki bir başka gezegende oluyormuşçasına seyirci kalan bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticilerinin Emniyet Müdürü’ne destek vermelerinin şaşırtıcı bir tarafı yok. Ancak Hükümet sözcüsü sıfatına sahip Bülent Arınç’ın “Müdürün sözlerini takdir ediyorum” demesi, partisinin Grup Başkan Vekili’nin “Emniyet Müdürü vicdanıyla hareket etmiştir” ifadesi doğal olarak bu sözleri sarf eden kamu görevlisi gibi meseleye şaşı bakanların kendilerine çeki düzen vermelerine, hatalarını anlamalarına imkân bırakmıyor. 

Bir gün sonra Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında, Emniyet Müdürü’nün sözlerini yanlış bulduğunu çok net ifade etti ve eleştirdi. Böylece çok garip bir durum oluştu. Tam tersi görüşleri öne süren iktidar partisinin yöneticileri görüşlerinde ısrar edecekler mi yoksa yakın geçmişte yaptıkları şekilde “Başbakanı beklememekle hata ettik” deyip dönüş yapacaklar mı; bekleyip göreceğiz.

Bu arada Recep Güven’in pozisyonu çok daha zor. Teröriste ağlamayanı insan kabul etmeyen bu Emniyet Müdürü, Başbakanı hangi kategoride gördüğünü açıklasa da açıklamasa da durumunu kurtaramaz. Hezeyanlarını övgüyle karşılayan bilinen kesimler övgülerini sürdürseler de Başbakana karşı durumunu telafi etmesi mümkün değil.

PKK’lılar, ölülerine ağlayan bir Emniyet Müdürü’nün görev yapması nedeniyle Diyarbakır ve çevresinde eylemlerine son verecek değiller. Güvenlik güçlerimiz de bunlara karşı şimdiye kadar olduğu gibi gerekeni yapacaklar; silah kullanarak saldırıları önlemeye çalışacaklar, Emniyet Müdürü ağlayacak diye teröristleri etkisiz hale getirmekten elbette kaçınmayacaklar.

Güvenlik güçlerimizi, şehit ve gazilerimizi PKK’lılarla aynı kefeye koymanın insanî bir tavır olduğunu düşünenlerin, her birinin ayrı ve iç burkan bir hikâyesi bulunan al bayrağa sarılı cenazeler karşısında Türk halkının ne düşündüğünü, duygularının ne olduğunu anlamaları mümkün değildir.

Çarpık zihniyetli, kimliğini yitirmiş ufak bir kesimin dışında Türk toplumu büyük çoğunluğuyla şehitlerini sahipleniyor, acılarını yüreğinde duyuyor. Dağlarda, şehirlerde askerine ve polisine saldıran, mayınlı tuzaklar kuran, arkasından yaklaşıp kalleşçe kurşun sıkan teröristlerin itlafından kesinlikle üzüntü duymuyor. Tam tersine şehidinin kanının yerde kalmamasından mutluluk duymayı onlara olan manevi sorumluluğunun gereği olarak ferahlık duyuyor. Ülkenin bütünlüğünün, milli varlığımızın korunmasının başka türlü olmayacağını biliyor. Bu gerçeği herkesin içlerine sinse de sinmese de görüp algılamaları gerekiyor. PKK’lılar, kendi ifadeleriyle dağlara çiçek toplamak, piknik yapmak için değil, amaçlarına şiddet kullanarak, kendilerini engellemek isteyen devlet görevlilerini, polis ve askerleri öldürerek ulaşmaya çalışırken ölüyorlarsa bunun sorumluları kimdir, kimlerdir; Recep Güven ve onun gibi düşünenlerin bu soruların cevabını açıkça vermeleri ahlâki bir mecburiyettir.

Esas insanlığa aykırı olan, vicdani ve ahlâki olmayan teröristlerle şehitlerimizi aynı kefeye koyma anlamına gelen bu gibi saçma sözlerdir; bunlara arka çıkan kimi siyasetçilerin, PKK yılgını bölgedeki Sivil Toplum Temsilcileri’nin, medyadaki zihniyetleri malum kalemlerin tavrıdır.



Kaynak: http://www.turkocagi.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=4325


Bu yazı 1,302 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 3 Mart 2022 Sadi Somuncuoğlu Gök Kubbede Hoş Bir Seda Bırakarak Hakk'a Yürüdü
    • 14 Aralık 2021 TÜRKLERİN BİRLİĞİ ÜLKÜSÜNDE TARİHİ BİR AŞAMA
    • 25 Mart 2021 MEHMET GENÇ - İlim Dünyamızdan bir Yıldız Daha Kaydı
    • 27 Mart 2020 Koronavirüs Salgını ve Türkiye
    • 2 Mart 2020 Suriye Bataklığında Boğulmamak İçin
    • 19 Şubat 2020 Kıbrıs Türkleri Sınav Arifesinde
    • 7 Ocak 2020 Trump Çok Tehlikeli Bir Kumar Oynuyor
    • 1 Ocak 2020 Doğu Akdeniz Satrancı ve Türkiye
    • 10 Aralık 2019 NATO Zirvesi ve Türkiye
    • 17 Kasım 2019 Görüşmeler de Sorunlar da Devam Ediyor
    • 19 Mart 2019 2019 Zor Bir Yıl Olacak
    • 9 Mart 2019 Marmara Depremi- Pusudaki Büyük Tehlike
    • 1 Mart 2019 9 Mart Olayı ve 12 Mart Müdahalesi- Darbeye Karşı Darbe
    • 14 Şubat 2019 Ozan Arif Çağımızın Dede Korkut'u Hakk'a Yürüdü
    • 25 Ocak 2019 12 Eylül Zulümlerinin Baş Mimarı Nurettin SOYER
    • 5 Kasım 2016 Sorunlarımızın Temel Nedeni: Kaliteli Eğitim Ve Hukuk Devleti Zafiyeti
    • 27 Eylül 2016 Sorunlarımızın Temeli; Eğitim Meselesi
    • 20 Temmuz 2016 Menfur Darbe Girişimi ve Sonrası
    • 12 Şubat 2016 PKK Terörü-Etnik Fitne Ve Terörle Mücadele Eylem Plnı Bağlamında Yüz Yıl Sonra Yeniden Beka Güvenlik Ve Bütünlük
    • 1 Ocak 2016 Özyönetim Bildirgesi Yahut Ayrılış Manifestosu

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,618 µs