En Sıcak Konular

İbrahim Akın

Çağrı
İbrahim Akın
21 Temmuz 2013

Bağnaz, Kadından Nefret Eder; Mümin İse Şiddetli Sever



Kadın, Allah'ın yaratma sanatının en güzel delillerindendir. Güzel bir kadın, salih bakan gözler için nimettir, berekettir. Kadına duyulan sevgi, şefkat, imanla doğru orantılıdır. Kişinin imanı arttıkça sevgisi de aynı oranda artar. Kadın sevgisi, yakışıklı, heybetli Peygamberimizin de üstün bir özelliğidir. Allah da bir nimet olarak kendisine dünyanın en güzel eşlerini nasip etmiştir. 

“Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, saliha kadın, gözümün nuru olan namaz. (Nesâî, İşretu’n-Nisâ 1, (7, 61).)” Hz. Muhammed sav

Yaşadığımız toplumda gerçek Kuran ahlakı yerine, hurafelerin esas alındığı bağnaz bir sistem, din diye yaşanıyor malesef. Allah kadına Kuran'da pek çok hak ve hürriyet vermişken; bağnaz sistem kadını sosyal hayattan uzaklaştırıp eve kapatıyor, erkeğine hizmet edip o ne derse yapması gerektiğini öğütlüyor. Erkek egemenliği üzerine kurulu bu kavruk yapıyı da, Kuran ayetleri ile tamamen zıt sözde hadislerle destekliyor.

Bağnaz yapı kadından öylesine nefret ediyor ki; kocasının vücudu irinle kaplı olsa, kadın onu diliyle yalayarak temizlese bile erkeğin hakkını ödeyemeyeceğini savunuyor. Ve bu Kuran dışı söylemi de Peygamberimize dayatarak, altından kalkamayacakları bir iftiraya batıyorlar. Güya kadınlar cehennemin büyük bölümünü dolduracakmış, aklı yarımmış, ona bir konuda danışıp ne derse tersi yapılmalıymış. 

Oysa Allah Kuran'da kadını çiçeğe benzetir. Kadın yarım değil, iki tam hükmündedir. Kuran'da kadın maddi ve manevi mağduriyet yaşamayacağı haklarla desteklenir. Hukuk olarak kadın hep önde tutulur. Kadın isterse çalışır, istemezse çalışmaz. Çalışmak konusunda bir mecburiyeti yoktur.  Zorluk gerektiren sorumluluklar erkeğe verilmiştir. Ancak bu, erkeğin kadın üzerinde hakimiyet kurması için değil, kadının korunması içindir. 

Kuran'a göre boşandıktan sonra kadın, maddi ve manevi olarak korunur. Boşanan kadının barınması erkeğin sorumluluğundadır. Ve evliyken kadına verilen mallar geri alınmaz. Kadına zorla mirasçı olunması da yasaklanmıştır. Kadın bebeğini emzirmek istemezse erkek, süt anne bulmak zorundadır. Kuran'da her şey, kadının en rahat edeceği şekildedir. Kuran'a göre erkek, kadının hakimi değil, koruyup gözetenidir.

Allah Katında kadın ve erkek amel bakımından tam eşittir. Üstünlük cinsiyette değil, takvadadır. Kuran'da yer alan sorumlulukların tümü hem erkek, hem de kadın içindir. İbadetlerden herkes fert olarak sorumludur. Dolayısıyla erkek, kadın adına bazı sorumlulukları yerine getiremez. Mesela kadın da İslam'ı tüm dünyaya tebliğ ile mükelleftir. Kadın da küfürle fikri mücadele içinde olmalıdır. Kitap ehlini tevhide davet etmelidir.  Zulüm gören erkek, kadın ve çocuklar adına mücadele etmelidir. İslam birliği için çabalamalıdır. Bu farzları yapmak için kadının kimseden izin almasına gerek yoktur. Farz sorumlulukları yerine getirdiği için kadın eşi tarafından kısıtlanırsa, buna itaat edilmez. Çünkü esas olan Allah rızasıdır. 

Bağnazların kavruk sistemine göre erkek, kadının ibadetlerine karışma hakkına sahiptir. Örneğin; Safvan İbnu Muattal'ın eşinin Peygamberimize; ''namaz kıldığım zaman kocam beni dövüyor'' şikayetine karşılık Safvan'ın savunması; '' bir rekatte uzun iki sure okuyor. Halbuki ben bunu yasakladım'' şeklinde oluyor. Oysa Kuran'da erkeğe böyle bir hak verilmemiştir. Aksine, Allah yolunda mücadeleden, ibadetten sizi alıkoyuyorsa anne ve babaya dahi itaat edilememesi gerektiği bildirilir. 

Bağnaz sistemde erkek, kadının koruyup gözeteni değil, adeta hakimi gibidir. Bağnaz erkek, iman zafiyeti yaşadığı için, Allah'ın bu güzel tecellisinden ruhu zevk almaz. Kadından nefret eder. Kadın sadece kendisine hizmet ve itaat edecek yarım akıllı bir et yığınıdır. Kuran'la tamamen zıt bir hurafede  bağnazın kadına bakışı şöyledir;

Hz. Ömer (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz."  Ebu Davud, Nikah 43, (2147). 

Bir başka sözde hadiste ''kadınların dinleri ve akılları yarımdır'' denir. Oysa kadının imanı erkekten çok daha güçlüdür. Kadın bir kez iman eder ve ölene kadar vazgeçmez inşaAllah. Kararlılığı ve aklı erkekten daha fazladır. İman eden kadın çok kıymetlidir. Salih bir kadını dövmek, aşağılamak şöyle dursun; gözünün içine bakılır. Sevilir, korunur, kollanır; en güzel sözlerle taçlandırılır. Kadın emanettir. Allah, emanete riayet etmeyi emreder, ihanet etmeyi değil. 

Bağnaz erkek, kendi nefsine mukayyet olamadığı için kadını sarıp sarmalayıp eve kapatmak ister. Bu tamamen nefsani bir uygulamadır. Mümin kadın sosyal hayatın her alanında var olmalıdır. Çözüm kadını eve kapatmak değil, erkeğin kadına bakışını Kurani boyuta getirmektir. Erkek, annesine ve kız kardeşine bakışında nasıl irade kullanıyorsa, dışardaki bayana bakışında da aynı iradeyi kullanmalıdır. Allah gözlerinizi koruyun buyurur ayette. 

Müminin çevresine baktığında gördüğü ile bağnazın gördüğü aynı değildir. Mesela Sahabeler, Peygamberimizi yakışıklı, zeki, akıllı, nurlu, merhametli... görürken; bağnazlar kendisini haşa sapkın bir deli olarak görüyordu. En başta da belirttiğim gibi, etrafa baktığınızda aldığınız haz, hissettiğiniz sevgi, imanla doğru orantılır. İman arttıkça haz, iman azaldıkça nefret artar.  Sevgisizliğin ve bağnazlığın ilacı da Kuran ahlakının eksiksiz yaşanmasıdır. İnşaAllah



Bu yazı 1,397 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Aralık 2013 Yıldız Falları İle Uyuşmayın; Ahir Zaman Alametleriyle Uyanın!
    • 15 Aralık 2013 Evrimcilerin Coelacanth Hezimeti
    • 29 Kasım 2013 ''Allah (Haşa) Seçimlerimizi Bilemez'' Diyen Hocalara Cevap
    • 22 Eylül 2013 Kuran Haşa Bulmaca Kitabı Değildir
    • 21 Temmuz 2013 Bağnaz, Kadından Nefret Eder; Mümin İse Şiddetli Sever
    • 18 Haziran 2013 Komünizm Pusuda!
    • 24 Mayıs 2013 Size Ne Oluyor da Suriye'den Hicret Edenlere Sırtınızı Dönüyorsunuz?
    • 4 Mayıs 2013 İnsanlara Hoş Görünmek Uğruna Dinden Taviz Vermek
    • 11 Nisan 2013 Karşı Cinsle Konuşmak Haram Değildir
    • 19 Mart 2013 Müzik Haram Değil, Nimettir
    • 22 Şubat 2013 Kuran Apaçık ve Noksansızdır
    • 5 Ocak 2013 Sevgiye Evet, Nefrete Dur!
    • 18 Aralık 2012 Ertelemek İnkrda Bir Artıştır
    • 30 Kasım 2012 Tat Alma Mucizesi
    • 7 Kasım 2012 Nefislere İlişkin Güzel ve Etkili Söz Söylemek İbadettir
    • 21 Ekim 2012 Üzülmek Şeytanın Telkinidir, Allah Üzülmeyi Yasaklar!
    • 29 Eylül 2012 Allahın Emri: Benden Korkup Sakının!
    • 12 Ağustos 2012 Hz. İsa İkinci Kez Yeryüzüne Gelecek
    • 28 Temmuz 2012 Hz. İsa (as) Ölmedi!
    • 18 Haziran 2012 İman Edenler; Küfür, Müşrik ve Münafıkları Konuşmalarından Tanırlar

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,679 µs