En Sıcak Konular

Hakverdi Murat Merdamert

Mefkure
Hakverdi Murat Merdamert
14 Mart 2010

Çağrımıza Şevkat-Der'den Ses Geldi,Darısı Sağır Kulaklara...



"Genelevleri Kapatmanın Zamanı Gelmedi mi?" başlıklı yazımız,bu konuda 15 yıldır uğraş veren Şevkat-Der'in dikkatini çekmiş.Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan -soğolsunlar-şahsımıza bir teşekkür mesajı gönderirken,çalışmaları hakkında bazı bilgileri de bizimle paylaştılar.

"Şefkat-der olarak,15 yıldır,evsizler,şiddet mağdurları,cinsel kurbanlar,yoksullar,dışlananlar vb.hakları pek gündeme gelmeyen en zor durumdaki insanlarımıza yönelik bir çalışma yürütmekteyiz" diyen  ve insanlık onuru için mücadele veren sayın Hayrettin Bulan'ı bütün samimiyetimizle kutlarken,gönderdiği dökümanları okurlarımızla paylaşmak istiyoruz:

-Allah emeklerini zayii etmez inşaallah-

*****

Birleşmiş Milletler,Uluslararası sivil toplum kuruluşları ve ilgili akademisyen ve yazarların  araştırmalarında ortaya çıkan acı tablodan bazı başlıklar:

Dünya’da;
Birleşmiş Milletler ,Uluslararası sivil toplum örgütleri ve uzmanların  araştırmalarına göre;
Dünya’da 30 Milyon civarında seks Kölesi var.
Bu seks kölelerinin yarısından fazlası çocuk(18 yaşından küçük)
Dünya’da her yıl 4 milyon yeni kurban  seks kölesi yapılmakta.
Dünya’da Seks köleliği için her yıl 500 bin kadın ve 2 Milyon çocuk kaçırılmakta yada kaybolmakta..
Dünya’da Seks köleliği ticaretinden doğan rant 100 milyar dolar civarında
Dünya’da seks köleleriyle birlikte olan erkek sayısı bir milyarı geçmektedir!
 
Türkiye’de;
 
Türkiye’de ise 60 ilde resmi genelevi var,resmi olarak genelevlerde çalıştırılan seks kölesi cinsel kurban vesikalı genel kadınların sayısı 3 bin,genel dışındaki vesikalı kadın sayısı 15 bin,Gayri resmi genelevlerde,randevu evlerinde,otellerde,çeşitli mekanlarda,sokaüklarda çalıştırılan seks kölesi kadınlarının sayısınınsa 100 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.Türkiye’deki Seks Kölelerinin 50 bini çocuk..(18 yaşından küçük)Türkiye’de Seks Köleleriyle birlikte olan erkek sayısı bir milyonu geçmektedir.
 
Seks köleleri yaşayan ölüler gibidir,hatta Seks Kölelerinin durumu  ölülerden bile beterdir.Ölüler geçmişte ne yaşarsa yaşasın neticede acıları dinmiştir.Ama seks köleleri diri diri acı çekmeye,işkenceye maruz kalmaya devam etmektedir.Hayati yönden en büyük risk altında olanlar da seks köleleridir.
 
Türkiye,Dünya Seks Köleliği ticaretinde, eski doğu bloğu ülkelerinden ve Asya’dan Avrupa’ya götürülen seks kölelerine  köprü ve bekleme istasyonu vazifesi görmektedir.Avrupa birliği ülkelerine vize sorunundan dolayı Türkiye’ye vize almak kolay olduğu için ,
Türkiye’deki seks köleliği ticaretinde dönen rant 5 milyar doları bulmaktadır.
 
Türkiye seks köleliğinin ortadan kaldırılmasında,İsveç Modelini örnek almalıdır.İsveç’te resmi gayri resmi tüm genelevler yasaktır,para karşılığı cinsellik İsveç vatandaşları için hem İsveç’te hem de yurtdışında yasaktır.

Kadın bedeninin sömürülmesine,satılmasına göz yumulmaz.Fransa’da da genelevler yasaklanmıştır.ingiltere,Norveç ve İtalya gibi ülkelerin de parlamento ve hükümetler gündeminde resmi yada gayri resmi genelevlerinin kapatılması gündemdedir.ABD’de sadece Nevada eyaletinde genelevler açıktır.ABD nin diğer eyaletlerinde genelevler yasaktır.
 
BM anlaşmalarına göre,kadın ticaretinin tüm dünya devletleri tarafından ortadan kaldırılmasına yönelik kararlar alınmıştır ama Türkiye de görev ve sorumluluğunu yerine getirmemektedir.

Aşağıdaki mektup örneği,Cumhurbaşkanına,TBMM Başkanlığına,
Başbakana,Siyasi Parti Genel başkanlarına,Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığına,Meclis insan hakları Komisyonuna,İçişleri Bakanına,Kadın Aile ve Sosyal Hizmetlerden sorumlu Devlet Bakanına,Adalet Bakanına ayrıca CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderilmiştir.Bu mektubun harici ,bu yetkililere ayrıca “Bir Hayatsız Kadının  elinden de  Sen Tut” başlıklı 2.bir mektup gönderilmiştir.

ŞEFKAT-DER

Evsizlere Güçsüzlere Açlara Cinsel Kurbanlara Şiddet Mağdurlarına
Şefkat Kapısı Yoksullukla Mücadele Ve Ötekilere De İnsan Hakları Derneği
Genel Merkez.Şehit Muhtar Mah.Süslü Saksı sok.No.18-2 Beyoğlu İstanbul Tel.0212 244 8597
Konya Şubesi:Alaaddin Bulvarı Saray İş hanı:No:404 Meram-Konya  Tel:0332 351 27 65

Sayı:2009-122
Konu:Cinsel Kurbanlar-Fuhuş Köleleri                                20 Ağustos 2009
Hayatsız Kadınlara  Yeni Hayat Hakkı
 
                                          SAYIN  ……………………
                                        ………………………………………                         
                                                                                                ANKARA
                        
Ülkemizdeki önemli sorunlardan biri de, Hayat Kadını,Genelev kadın,telekız  vb. lakaplarla anılan Hayatı çalınmış Hayatsız Kadınların sorunlarıdır(Cinsel Kurbanlar-Seks Köleleri)Hiçbir kız çocuğu ben büyüyünce hayat kadını,genel kadın,kötü kadın olacağım demez!Bütün kız çocuklarına sen büyüyünce ne olacağın denildiği zaman;kız çocuklarımız;”ben büyüyünce öğretmen,doktor, mühendis, avukat olacağım,milletvekili ,başkan,bakan olacağım…” der. Her genç kız, sevdiği bir gençle beyaz gelinlik giyerek evlenmek ister. Fakat çeşitli,sosyal,ekonomik,psikolojik vb.. sebepler bazı genç kızları,kadınları,kandırılarak ,kaçırılarak, baskıyla zorlamayla ölüm tehdidi ile genelev gibi randevu evi gibi insan eti satılan batakhanelere sürükler! Genelevleri; fuhuş köleleri  ve tutsakları, insan eti satış pazarlarıdır. Genelevleri canlı zulüm sergileridir!
 
Türkiye’de resmi canlı insan eti pazarı yani resmi genelev sayısı ,il ve ilçelerde toplam 60 civarındadır ve bu resmi genelevlerde çalışmaya mecbur bırakılmış kadıncağızın sayısı yaklaşık 3 bin  kişidir. Bu genelev isimli cinsel köle evlerinde başkasının vesikası altında sahte kimliklerle de birçok kurban çalıştırılmakatdır.Türkiye’de gayri resmi genelev ve randevu evi sayısı ise binin üzerindedir ve bu batakhanelerde çalışan gayri resmi fuhuş kölesi sayısı ise 60 bin den fazladır.Bu sayı maalesef yüzbinle bile ifade edilebilmektedir.Son zamanlarda  gazeteleri de incelediğinizde 12 yaşındaki yavrularımızdan 60 yaşındaki yaşlılarımıza kadar cinsel sömürülüğe,köleliği maruz kalan insanlarımızın sayısında önemli miktarlarda artışlar olduğunu görebilirsiniz.bu konu ile ilgili içişleri bakanlığı ve adalet bakanlığı idari ve adli mercilere intikal eden bu insanlık dramlarıyla alakalı verileri ortaya koyabilir.

Türkiye’de özellikle yoksul ailelerin çocukları,parçalanmış ailelerin çocukları,evlerinden kaçan çocuklar,sokaklara düşen kız çocukları,üvey baba ve öz aile yakınları tarafından cinsel yönden istismara uğratılmış çocuklar,evlenme vaadi ile kandırılan bazı çocuklar,manken artist zengin olma hayali ile kandırılan bazı kızlar ,Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinin bazı bölgelerinde çoğunlukta olmak üzere fakir işsiz çok çocuklu eğitimsiz ailelerin bazı çocukları da evlatlık ve evlilik bahanesi ile çeşitli fuhuş mafyaları ve fuhuş köleleri tüccarları aracılığı ile çeşitli iğrenç tuzaklardan geçirilerek ilk etapta gayri resmi gizli randevuevlerine,gayri resmi genelevlerine   daha sonra da  resmi köle ve tutsak evleri olan genelevlere düşürülmektedir.                                                       
                                                                      -1-
Fuhuşla mücadele fuhşun sokağa düşmesine engel olma,genelevleri açmakla olmaz!Yoksullukla,işsizlikle  eğitimsizlikle mücadele etmekle,toplumu eğitmekle,zengin fakir arasındaki uçurumu ortadan kaldırmakla ,evlenemeyen insanlara maddi manevi imkanlar vererek,evliliği kolaylaştırarak olur. Genelevlerinde çalışmaya etlerini satmaya mecbur bırakılan fuhuş kölesi kızcağızlar kadınlar robot değildir!Bu kurbanlar uzaylardan gelmiyorlar. Bunlar et ve kemikten oluşan,duyguları olan insanlardır!Fuhuş mafyası önlenmediği,bataklıklar kurutulmadığı müddetçe bu batakhanelere yeni fuhuş kurbanları köleleri düşürülecektir.
 
GENELEVLERİ AÇMAK,HUKUKA ,ANAYASAYA,BM İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİNE,   AVRUPA İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİNE ,AKLA,MANTIĞA    ,VİCDANA AYKIRIDIR!!! Üstelik BÜTÜN KUTSAL DİNLERE GÖRE DE YARATICININ TASVİP ETMEDİĞİ SON DERECE  KÖTÜ BİR DAVRANIŞTIR.Genelevleri açmak ülkemizin bağımsızlığına vesile olan büyüklerimize şehitlerimize karşı da büyük bir saygısızlık ve vefasızlıktır.
 
Birleşmiş Milletler kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesine yönelik sözleşmenin 6.ve 24 maddesinde,kadın ticaretinin önlenmesi için yasama tedbiri dahil ulusal düzeyde her türlü çalışmalar yapılması gerekiyor.Hem genelevlerde,hem de randevuevi sokaklar ve otellerde vb. mekanlarda cinsel köleliğe zorlanan kadın ve genç kızların özgürleştirilmesi,insan onuruna uygun yaşam standartlarına kavuşturulması devleti görevidir.Devletin genelev açtırması ,genelevler işletilmesine izin vermesi,adeta genelevleri himaye edip,devlet destekli fuhşa göz yumması, kadın bedeninin satışa sunulmasından  vergi alması,hem uluslararası sözleşmelere,hem anayasaya,hem vicdana,akla mantığa aykırıdır.
 
Yabancı uyruklu kadınlar da yurt dışındaki köle pazarlarından getirilmektedir.Bu yabancı uyruklu insanlarımızda insan ticaretine maruz kalmaktadırlar. .Bu kurbanların sayısı da binleri bulmuştur. Bu yabancı hayat kadını tele kız tabiri ile de anılan bazı insanlar tarafından NATAŞA diye damgalanan kızcağızlarda geldikleri ülkelerde çok zor şartlarda yaşam savaşı vermiş,uluslar arası fuhuş mafyası ve Türk Fuhuş mafyalarıyla iş birliği yapılarak tuzaklara düşürülerek ,güzel vaatlerle kandırılarak yada yine tehditlerle getirilen  mazlum,yoksul,sahipsiz kız ve kadıncağızlardır.Bu insanlarımız için yapılan çalışmalar da oldukça yetersiz kalmaktadır.İçişleri Bakanlığı ve Kadın Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı olarak ta daha organizeli çalışmalar yapılmalıdır.Yabancı uyruklu, bu cinsel kurbanları hemen sınır dışına çıkarmak asla bir çözüm olamaz.Bu insanlarımız için sistemli,insanlığa yakışır şekilde hizmet sunulmalıdır.Alo 157 hattı falan da oldukça yetersizdir.Bu sorunla ilgili olarak,Birleşmiş Milletlerin,Avrupa Komisyonunun,ABD”nin ve Uluslar arası sivil toplum kuruluşlarının olumsuz raporlarından kurtulmak için değil,bu insanlarımızın durumuna çok üzülmemizden dolayı,insanlık suçuna dur demek için bir şeyler yapılmalı.
 
Genelevleri,randevuevleri gibi isimlerle anılan batakhanelerde arşı inleten zulümler yaşanmaktadır. Genelevlerde çalışmaya mecbur bırakılmış kız ve kadıncağızlardır  ve hemen hemen Türkiye’deki fuhuş köleleri ile benzer hayat hikayeleri vardır.Dünya’daki tüm fuhuş kölelerine kurbanlarına ayrım yapılmaksızın sahip çıkılması insanlığın gereğidir.
 
Hayatsız kadınlara, acilen yeni hayat hakkı sunulmalıdır.Vesikaları iptal edilmelidir.Sicilleri temizlenmelidir.Hertürlü,psiko-sosyal hizmet sunulmalıdır.bu kurbanlar çocuklarına ,ailelerine kavuşturulmalıdır.Her türlü koruyucu tedbirler alınmalıdır.
                                                          -2-
İlk etapta Türkiyedeki tüm genelevler, eş zamanlı olarak,İlgili  il ilçe sınırları içerisinde ,komisyonlar oluşturularak,bu komisyonlarda valilik,kaymakamlık,belediye bünyesindeki sosyal hizmet uzmanı,sağlık görevlisi,emniyet yetkilisi,sivil toplum kuruluşları yetkilisi ve barolardan insan hakları ve kadın hakları konusunda uzman avukatlar bulunmalı,görüşme yapılacak kişilerin korkudan ve güvensizlikten rahat konuşamıyacakları da göz önüne alınarak,genelevler dışarısında güvenilir bir ortamda daha rahat konuşmalarına imkan sağlanmalıdır.ilk etapta zorla çalıştırılanların genelevlerden çıkışı korunması tedavisi,yeni hayatındaki yaşam giderleri karşılanmalı,sicilleri temizlenmeli,yeni kimlikler verilmelidir.
                                                                                                                                         
Bu kadınların etlerine satışa çıkarılmasında en büyük sorumluluk yeteri kadar insani şartlar sunamayan,bu kadıncağızların haklarının ihlal edilmesine neden olan devlettir.Parçalanmış ailelerin,yoksul ailelerin çocukları,gelecekleri gasp edilmiş insanlar,eğitimden yoksun bırakılmış insanlar,fuhuş mafyalarına acımasız örgütlere terk edilen kurbanlarBunda devlet yetkililerinin sorumluluğu çok büyük..Bu yüzden tazminat ödenmelidir.
 
Ülkemizde bu kurbanlarımızın sayısı kaç olursa olsun 6 bin 60 bin 100 bin ,ne olursa olsun Siyasi rant haline getirilmeden,iktidarıyla ,muhalefetiyle,bu insanlık dramlarına son verilmelidir! Bu konuda herkesi samimi olarak acilen  çözüme davet ediyoruz.Yasama Yürütme ve Yargı organlarına önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir
 
Bu sorunun çözümlenmesine yönelik olarak acilen çalışmalar yapmanızı ve bize de yazılı olarak bilgi vermenizi saygılarımızla arz ediyoruz..
 
                                                 
Adres:Şefkat-Der Genel Merkezi
Şehit Muhtar Mah.Süslü Saksı Sok.
No.18-2 Beyoğlu -İstanbul
Tel.0212 244 85 97- GSM.0535 733 77 13

20 Ağustos 2009
Hayrettin Bulan
Şefkat-Der Genel Başkanı

*****                                                                                           

3 MART DÜNYA SEKS KÖLELİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ DOLAYISI İLE YAPTIĞIMIZ AÇIKLAMA
 
Kendileri de geçmişinde bir dönem seks kölesi yapılmış, Şefkat-Der Kadın Hayata Tutunma Evlerinde kalan 3 eski hayatsız  kadınla birlikte,Dünya’da ve Türkiye’deki seks kölelerinin (cinsel kölelerin)durumunu en etkili şekilde kamuoyuna anlatmak için,3 Mart Dünya Seks Köleliği ile mücadele gününde,Hz Mevlana’nın huzurunda bu açıklamayı yapıyoruz.

DÜNYA VE TÜRKİYE SEKS KÖLELİĞİ İLE YÜZLEŞMELİ,SEKS KÖLELİĞİNİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRMALIDIR.
 
Birleşmiş Milletler ,Uluslararası sivil toplum örgütleri ve uzmanların  araştırmalarına göre;
Dünya’da 30 Milyon civarında seks Kölesi var.
Bu seks kölelerinin yarısından fazlası çocuk(18 yaşından küçük)
Dünya’da her yıl 4 milyon yeni kurban  seks kölesi yapılmakta.
Dünya’da Seks köleliği için her yıl 500 bin kadın ve 2 milyon çocuk kaçırılmakta.
Dünya’da Seks köleliği ticaretinden doğan rant 100 milyar dolar civarında
Dünya’da seks köleleriyle birlikte olan erkek sayısı bir milyarı geçmektedir!
 
Türkiye’de ise 60 ilde resmi genelevi var,resmi olarak genelevlerde çalıştırılan seks kölesi cinsel kurban vesikalı genel kadınların sayısı 3 bin,genelev dışındaki vesikalı kadın 15 bin,Gayri resmi genelevlerde,randevu evlerinde,otellerde,çeşitli mekanlarda,sokaüklarda çalıştırılan seks kölesi kadınlarının sayısınınsa 100 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.Türkiye’deki Seks Kölelerinin 50 bini çocuk..(18 yaşından küçük)Türkiye’de Seks Köleleriyle birlikte olan erkek sayısı bir milyonu geçmektedir.
 
Seks köleleri yaşayan ölüler gibidir,hatta Seks Kölelerinin durumu  ölülerden bile beterdir.Ölüler geçmişte ne yaşarsa yaşasın neticede acıları dinmiştir.Ama seks köleleri diri diri acı çekmeye,işkenceye maruz kalmaya devam etmektedir.Hayati yönden en büyük risk altında olanlar da seks köleleridir.
 
Türkiye,Dünya Seks Köleliği ticaretinde, eski doğu bloğu ülkelerinden ve Asya’dan Avrupa’ya götürülen seks kölelerine  köprü ve bekleme istasyonu vazifesi görmektedir.Avrupa birliği ülkelerine vize sorunundan dolayı Türkiye’ye vize almak kolay olduğu için ,
Türkiye’deki seks köleliği ticaretinde dönen rant 5 milyar doları bulmaktadır.
 
Türkiye seks köleliğinin ortadan kaldırılmasında,İsveç Modelini örnek almalıdır.İsveç’te resmi gayri resmi tüm genelevler yasaktır,para karşılığı cinsellik İsveç vatandaşları için hem İsveç’te hem de yurtdışında yasaktır.
Kadın bedeninin sömürülmesine,satılmasına göz yumulmaz.Fransa’da da genelevler yasaklanmıştır.ingiltere,Norveç ve İtalya gibi ülkelerin de parlamento ve hükümetler gündeminde resmi yada gayri resmi genelevlerinin kapatılması gündemdedir.ABD’de sadece Nevada eyaletinde genelevler açıktır.ABD nin diğer eyaletlerinde genelevler yasaktır.
 
BM anlaşmalarına göre,kadın ticaretinin tüm dünya devletleri tarafından ortadan kaldırılmasına yönelik kararlar alınmıştır ama Türkiye de görev ve sorumluluğunu yerine getirmemektedir.
 
Hiçbir kız çocuğu büyüyünce genel kadın,hayat kadını olacağım demez,doktor,öğretmen,hemşire olacağım der,beyaz gelinlik giyeceğim sevdiğimle evleneceğim der.
 
Lütfen Hayat kadını değil hayatsız kadın deyin!
 
Hemen hemen her konuda açılım yapan hükümete,Sayın Başbakanımıza,
Devlet Yetkililerine,Türkiye’deki 60 resmi  Genelevdeki   ve sokaklarda,otellerde çeşitli mekanlarda modern köle olarak kullanılan yüz binden fazla ,hayatı çalınmış,seks(cinsel)köle arkadaşlarımla ilgili de açılım yapması için çağrıda bulunuyoruz..Açılım için seks kölelerine (modern cinsel kölelere)sıra ne zaman gelecek?
 
Eyy başbakanımız ,genel ev kadınlarına bir zaman “bacılarım”diye hitap eden,”sizi kurtaracağım” diyen, Kasımpaşalı Başbakanımız Tayyip Ağbi'ye ;“hani bizi kurtaracaktın, o zaman belediye başkanıydınız şimdi başbakansınız bizi unuttun mu?!” diyeceğiz!
 
Seks köleleri gerçeği ile yüzleşilmesini,DEVLETİN SEKS KÖLELERİNDEN ÖZÜRDİLEMESİNİ,
Seks kölelerinin özgürleştirilmesi için tüm resmi ve gayri resmi genelevlerinin batakhanelerinin kapatılıp ,buralardaki kölelerin özgürleştirilmesini ve özgürlükleri ile birlikte,yeni hayat hakkı verilmesini,vesikalarının iptal edilmesini,sicillerinin temizlenmesini,Tazminat ödenmesini,Ailelerine kavuşturulmasını,Tokinin konut yapmasını,maaşa bağlanmasını vb. talep edİyoruz..
 
Şu soruyu cumhurbaşkanı,başbakan Meclis başkanı başta olmak üzere tüm devlet yetkililerine milletvekillerine soruyoruz.…
 
Bir kadını satan kişiye pez….. deniyor,peki devlet bir kadının satılması için mekan
açtırıp,bu mekanın kapısına bekçi olarak polis konur,hapishane gibi etrafını kapattırır,viziteyi onaylayıp,burada yapılan kadın ticaretinden de vergi alırsa ,devletin bu yaptığına ne ad verilir?!
 
İrtibat tel.351 27 65-0535 733 77 13

Hayrettin Bulan
Şefkat-Der Başkanı 

*****

“CEHENNEMİ  BU DÜNYADA YAŞAYAN TÜM HAYATI ÇALINMIŞ 
CENNETLİK HAYATSIZ KADINLARA İTHAF OLUNUR”…

BELKİ BİR AĞIT, BELKİ BİR ŞİİR, BELKİ BİR HİKAYE
ÖYLESİNE BİR DUYGU YOĞUNLUĞU
TAMAMEN GERÇEK YAŞAMLARDAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR
HAYATI ÇALINMIŞ HAYAT KADINI HAYATSIZ KADINLAR…
VESİKALI KURBANLAR…BEDEN İŞÇİLERİ…
TUTSAK MODERN KÖLELER…
GENEL KADINLAR ,GENELEV KADINLARI…
TELEKIZLAR.. KÖTÜ KADINLAR
CİNSEL KURBANLAR…SİSTEM KURBANLARI
DİRİ DİRİ ,(İNSAN) ETLERİ SATIŞA SUNULANLAR..
İNSAN TİCARETİNE MARUZ KALANLAR
DAHA YİRMİSİNDE KIRLI ELLİ YAŞLARDA GÖZÜKENLER
KADİR GECESİNDE ENÇOK AĞLAYIP EN ÇOK DUA EDENLER…
CEHENNEMİ BU DÜNYADA YAŞAYAN GÜNAHSIZLAR…
GEÇMİŞİ EN ÇOK BAŞA KAKILANLAR…
VESİKALARI KENDİ PEŞİNİ, HATTA EVLATLARININ TORUNLARININ PEŞİNİ BİLE BIRAKMAYANLAR
HA NALAN HA NATALİ, HEPSİ AYNI ACIKLI HİKAYELERİN HAYATSIZ CANLARI
DURUMLARINA ENÇOK ÜZÜLÜNEN AMA PEK BİRŞEY YAPILMAYANLAR..
HAYATI ÇALINMIŞ,, HAYAT KADINI HAYATSIZ KADINLAR
Bu adlar ,lakaplar,söylemler bile insanın kanını donduruyor,vicdanları patlatıyor,arşı inletiyor…
Bir hayat kadını,hayatı çalınmış kadın,bir hayatsız kadın hıçkıra hıçkıra diyor ki;
“-Kocamdan ayrılalı yıllar oldu..İki oğlum vardı,küçücük çocuklardı,
Yavrucuklarım kocamda kalmıştı,şimdi yıllar geçti,çocuklarımı bana hiç göstermediler
,şimdi delikanlı olmuşlardır,görsem belki tanıyamam…
YA OĞULLARIMDAN BİRİ GENELEVE GELİR DE O BENİ BEN DE ONU TANIYAMAZ BİRLİKTE OLURSAK?!!!”
Başka bir hayatsız kadın:
”-Bazen bayramlarda,özel günlerde kırk-elli müşterim olduğu zamanlar olmuştur..
Benim etim diri diri satıldı...Muayyen günlerimiz olmasın diye operasyonlar geçirtildik,
Rahimlerimiz de alındı…Daha fazla müşteri ile birlikte olup,
patronumuza daha fazla para kazandırmak için…”
KÜÇÜĞÜM SENİN KONUŞMAN ÖYLE DEĞİLDİ,
NE OLDU SANA, SEN BÖYLE DEĞİLDİN…
SENİN NEFESİN BİLE KISKANILIRDI..
BİR SAÇININ TELİNE KIYILMAZ SANA KURBAN OLUNURDU..
ÜZERİNDE ŞİMDİ PİS PİS ÇEŞİT ÇEŞİT NEFESLER Mİ VAR?!
HAYATI ÇALINMIŞ,HAYAT KADINI ,HAYATSIZ KADIN..
BÜYÜYÜNCE NE OLACAN DENİLDİĞİ ZAMAN
BEN BÜYÜYÜNCE ÖĞRETMEN OLACAM,
HEMŞİRE DOKTOR MÜHENDİS OLACAM DERLERDİ…
EVCİLİK OYNARKEN ENÇOK GELİN BEBEĞİ SEVERLERDİ…
BEN DE GELİNKIZ OLACAM,BEYAZ GELİNLİK GİYECEM…
SEVDİĞİMLE EVLENECEM DERLERDİ…
HAYATI ÇALINMIŞ,HAYAT KADINI..HAYATSIZ KADIN
KAÇ TANESİ CİNAYETLERE KURBAN GİTTİ
KAÇ TANESİ ÜÇÜNCÜ SAYFALARDA HABER OLDU..
KAÇ TANE CİNAYET KURBANININ KİMLİĞİ DAHİ TESBİT EDİLEMEDİ…
HELE HELE BİR DE BU KADINCAĞIZLARIN KÜÇÜÇÜK KIZLARINA YAVRUCAKLARINA
GÖZ DİKEN VİCDANSIZ LAR NAMUSSUZLAR YOK MU …
ONLAR ZULÜM SİSTEMİNİN NAMUS BEKÇİLERİYDİ ÖYLE Mİ…
ONLAR FUHUŞUN SOKAĞA YAYILMASINI ÖNLEYECEK MUHAFIZLARDI ÖYLE Mİ…
ONLAR SİZLERİN EŞLERİNİZİN KIZLARINIZIN NAMUS TEMİNATI REHİNELERDİ ÖYLE Mİ…
ONLARDAN NE DRAMATİK TÜRK FİLİMLERİ SENARYOLARI ÇIKMIŞTI ÖYLE Mİ…
GEÇMİŞLERİ BU KURBANLARDAN DAHA FAZLA
BAŞLARINA KAKILAN OLMUŞ MUDUR ACABA
HESABI SORULMAYAN KURBANLAR
HAYATI ÇALINAN,HAYATI SÖNDÜRÜLEN,HAYATSIZ HAYATLAR…
NE YAPMIŞTI O,DAHA ONÜÇ YAŞINDA KIZ ÇOCUĞU SANA,HA..
NASIL KIYDIN ,O ANACIĞININ KIYAMADIĞI BİRİCİK NAZLI YAVRUSUNA...

KİMİ HALA GÖMÜLÜ TOPRAK ALTINDA..KANLARI TOPRAĞI YEŞERTEN SU OLMUŞ…
KİMİNİN CESEDİNİN PARÇALARI TOPRAKLA BÜTÜNLEŞMİŞ
ÜSTLERİNDE ÇİÇEKLER AÇMIŞ,FİDANLAR YETİŞMİŞ,
ÜZERLERİNDEKİ AĞAÇLAR MEYVE VERMİŞ…
HAYATI ÇALINMIŞ,HAYAT KADINI, HAYATSIZ KADIN…
ÇALINAN HAYATLARINIZ KARŞILIĞINDA
VERGİ REKORTMENLERİ DE ÇIKARTMIŞTINIZ
ALTMIŞ YAŞINDA OLUP TA HALA ÇALIŞAN MI VAR...
SİZ ŞEHİTLERİMİZİN EMANET ETTİĞİ
NİNELERİN TORUNLARISINIZ ÖYLE Mİ…..
SİZLERE, HAKKINI HELAL ET DEMEYE
YÜZLERİ TUTAN VAR MIDIR ACABA...
HİÇ İSTEDİĞİN GİBİ BİRGÜN GEÇİRMEYELİ NE KADAR ZAMAN GEÇTİ…
ANNESİNİ,EVLADINI,KARDEŞİNİ,BABASINI,ÇOCUKLUK AŞKINI
BU KADAR ÇOK ÖZLEYEN BAŞKA BİR YÜREK VAR MIDIR ACABA...
NEE ÇOCUĞUNA DA GÖZ MÜ DİKTİLER
NEE KIZ ÇOCUĞUN DAHA 11 YAŞINDA MI...
NEE HİÇ ACIMALARI YOK MU,..
NEE GÜCÜN YETMİYOR MUU...
HAYATI ÇALINMIŞ,HAYAT KADINI HAYATSIZ KADIN…
.
HALA O HAYALİNİ Mİ BEKLİYORSUN
GÖZÜNDEKİ IŞILTIYI SÖNDÜRELİ NE KADAR ZAMAN OLDU..
SAHİP ÇIKILMAYAN CESEDİN MORGTA KAÇ GÜNDÜR BEKLİYOR…
MEZARINA GELEN OLMUŞ MU ACABA
FATİHA OKUYAN YOK MU..
MEZAR TAŞINDA ADI YAZILMAYANLAR..
HAYATI ÇALINMIŞ,HAYAT KADINI HAYATSIZ KADIN
RÜYASINDA BİLE BİR ANLIK MUTLULUĞA HASRET KALANLAR
MİNİCİK TEK GÖZLÜ GECE KONDUDAKİ HUZURLU YUVAYA ÖZLEM DUYANLAR
HABERİNİZ VAR MI GEÇENLERDE YİNE BİR HAYATSIZ KADIN HABERİ VARDI:
ARŞİVDEN BULUNUP YAYINLANAN, KORKU DOLU ŞAŞKIN BAKIŞLI FOTOĞRAFI,
SANKİ BAŞINA GELECEKLERDEN HABERİ VARMIŞ GİBİ DURUYORDU GAZETE SAYFALARINDA, HAYATI ÇALINMIŞ HAYAT KADINI DENEN HAYATSIZ KADIN HÜLYA”NIN HABERİ
OTEL ODASINDA KÜÇÜK YAVRUSUYLA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞAN
BİR HÜLYA VARMIŞ,HAYAT KADINI DENEN HAYATI ÇALINMIŞ HAYATSIZ KADIN HÜLYA
HAYATSIZ KADIN HÜLYA”YI ÜÇ CANİ ARABALARINA ALMIŞ
ISSIZ BİR DAĞA GÖTÜRMÜŞLER..SIRA SIRA TECAVÜZ ETMİŞLER..
ÇOCUĞUM VAR,BABASI YOK,ONUN İÇİN BİR TEK BEN VARIM,
BENİ ÖLDÜRMEYİN DİYE ÇOK AĞLAMIŞ,YALVARMIŞ YAKARMIŞ,
DAĞI TAŞI İNLETMİŞ FERYAT ETMİŞ BENİ BABASIZ ÇOCUĞUMA BAĞIŞLAYIN DEMİŞ,
HAYATSIZ KADIN HÜLYAYLA BİRLİKTE
DAAĞ TAAŞ AĞLAMIŞ,MELEKLEER AĞLAMIIŞ…
AMA YİNE DE ÜÇ CANİYE ENGEL OLUNAMAMIŞ,
ÜÇ ÇANİNİN BİRİ HÜLYANIN ELLERİNİ TUTMUŞ,BİRİ AYAKLARINI
BİRİ DE BIÇAKLA YAVAŞ YAVAŞ BAĞAZINI KESMİŞ…
CANİLER,ÇANTASINDAKİ BİRLİKTE OLMAK İÇİN VERDİKLERİ KIRK YTL
VE CEP TELEFONUNU DA GASP ETMİŞLER..…
ISSIZ BİR DAĞ BAŞINDA BOĞAZI KESİK…
KORKULU GÖZÜ YAŞLI BİR HAYAT KADINI CESEDİ BIRAKMIŞLAR
BİR DE BABASI OLMAYAN ANNESİ DE KATLEDİLEN KİMSESİZ BİR ÇOCUK
ISSIZ BİR DAĞ BAŞINDA BİR HAYAT SÖNMÜŞ BİR HAYAT KADINININ HAYATI...

“CEHENNEMİ BU DÜNYADA YAŞAYAN TÜM HAYAT KADINI DENEN,CENNETLİK HAYATSIZ KADINLARA İTHAF  OLUNUR…”        

-HAYRETTİN BULAN- 



Bu yazı 3,228 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2023 Başbuğum Size Bir Maruzatım Var!
    • 26 Mart 2023 ''Işıklar İçinde Yatsın'ın Dayandığı Kaynak
    • 13 Şubat 2023 Yıkıldım Depremde Enkazda Kaldım
    • 1 Eylül 2022 Karakoç'u Umuttun mu Mihriban?
    • 2 Mayıs 2022 Munik Ana
    • 19 Mart 2022 ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' Nasıl Olacak?
    • 11 Şubat 2022 Fazıl Merdamert Destanı
    • 19 Aralık 2021 Devlet Babadır Banka Değil
    • 29 Mart 2020 Cuma Namazı Bundan Sonra Farzı Kifaye mi Oldu?
    • 20 Mart 2020 Hürriyet Olmayan Yerde Cuma Namazı Kılmak Caiz Değildir
    • 13 Mart 2020 Salgın Hastalık Olan Yerlerde Cuma Namazı Kılınamaz!
    • 9 Mart 2020 Allah Belamızı Çoktan Vermiş de Farkında Değiliz!..
    • 24 Şubat 2020 Neden İlle de Su Manzarası?
    • 5 Ocak 2020 9 Işık'ı 1 Ampule Bağlamak
    • 6 Aralık 2019 Müslümanın 12 Ödevi
    • 27 Kasım 2019 Anlarsın yalan Dünyayı
    • 19 Şubat 2019 Göçtü Gitti Ozan Arif -Sagu-
    • 15 Şubat 2019 ''Çağrımız İslam'da Dirilişedir'' ve OZAN ARİF
    • 12 Ocak 2018 Beyin Yetmezliği
    • 1 Eylül 2017 Aldığı Nefese Hükmedemeyen İnsan

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,871 µs