En Sıcak Konular

ÖZDİLEK İLE BURSA OTİZM DERNEĞİ'NDEN ''OTİZMDE SANATSAL FARKINDALIK'' PROJESİ

27 Şubat 2020 15:09 tsi
ÖZDİLEK İLE BURSA OTİZM DERNEĞİ'NDEN ''OTİZMDE SANATSAL FARKINDALIK'' PROJESİ Uzman pedagog eşliğinde 17 hafta sürecek derslerde otizmli bireylerin, güvenmek, tanınmak, fark etmek, keşfetmek, hissetmek, bağlanmak, duygulanmak, kabul etmek davranışlarını geliştirmeye yönelik dersler işleniyor.

Özdilek ve Bursa Otizm Derneği’nden “Otizmde Sanatsal Farkındalık” projesi

Eğitimin her çocuğun hakkı olduğuna inanarak geliştirdiği projeleriyle eğitime destek olan Özdilek Holding, otizmli öğrencilerin motor becerilerini geliştirecekleri ve kendilerini ifade edebilmelerine yönelik kazanımlar sağlayacakları sanat terapisi derslerini başlattı.

Otizmli çocukların gelişimlerine katkı sağlamak ve kamuoyunun dikkatini otizme çekerek toplumda farkındalık yaratmak için Bursa Otizm Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen projenin dersleri, her hafta çarşamba günü ÖzdilekPark Bursa Nilüfer’in eğitim salonunda veriliyor. Eğitimlerse üç saat boyunca devam ediyor.

Otizmli çocuklar sanat terapiyle gelişiyor

Uzman pedagog eşliğinde 17 hafta sürecek derslerde otizmli bireylerin, güvenmek, tanınmak, fark etmek, keşfetmek, hissetmek, bağlanmak, duygulanmak, kabul etmek davranışlarını geliştirmeye yönelik dersler işleniyor. Otizmli çocukların diğer yollarla ifade edemedikleri duygu ve düşüncelerini, sanatsal üretimlerle açığa çıkarması üzerine planlanan projeyle çocukların ruh sağlıklarında da iyileşmeye yardımcı olmak hedefleniyor.

Grup çalışmalarında dayanışma ve iş birliği içinde olmalarını sağlayan sanat terapisi, çocuklar arasındaki saygı, sevgi ve yardımlaşma gibi davranışları da geliştiriyor. Resim, heykel, seramik vb. sanatlarla çocukların kendini ifade etmeleri sağlanarak duygusal olarak rahatlamalarına yardımcı oluyor.

Otizimli çocukların topluma kazandırılmasında aileye büyük görev düşüyor

Özdilek Holding’in uzman eğitmenler tarafından, otizmli bireylerin ebeveynlerine yönelik verdiği sanat terapisi dersiyle de otizmli çocukların topluma kazandırılması konusunda, velilere rehberlik hizmeti de sağlandı.

Otizmli çocukların gelişimlerine katkı sağlayarak kamuoyunun dikkatini otizme çekmeyi hedefleyen Özdilek Holding, “Otizmde Sanatsal Farkındalık” projesini sürdürülebilir hale getirerek toplumda farkındalık oluşturmaya devam edecek.



Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,274 µs