En Sıcak Konular

TÜRKİYE’DE ÇALIŞAN BAĞLILIĞI ORANI YÜZDE 17

24 Mart 2021 16:48 tsi
TÜRKİYE’DE ÇALIŞAN BAĞLILIĞI ORANI YÜZDE 17 Türkiye’de çalışan bağlılığı oranının yüzde 17 olduğu belirtildi...

Türkiye'de çalışan bağlılığı oranı yüzde 17

-Endüstri Radyo’da Lider Kadınlar programına konuk olan SenkronCoach Yönetim Danışmanı Seçil Özekin Erdoğan, Türkiye’de çalışan bağlılığı oranının yüzde 17 olduğunu belirtti

Kurumların ‘çalışan bağlılığı’ konusunda atması gereken adımlar üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler veren Erdoğan, 7 temel motivasyon kaynağının önemine dikkat çekti.

BAĞLILIK DEĞİŞTİRİLEMEYECEK BİR OLGU
Çalışan bağlılığı bir durum veya değiştirilemeyecek bir olgu değildir diyen Erdoğan, kişinin aidiyeti, bulunduğu süre boyunca o çalışanın çalışırken maksimum potansiyelle çalışma motivasyonunu kendinde hissetmesi ve o ekstra çabayı göstermesi anlamına geldiğini açıkladı.

Erdoğan, “Örneğin, çalışanınızdan bir çalışma yapmasını istediniz. O da o çalışmayı yaptı ve sizin önünüze getirdi. Ancak getirdiğinde şöyle dedi; “Evet bunu böyle yaptık ama bir kez de bu açıdan bakalım. Belki şu şekilde de ilerleyebiliriz.” İşte o gönülden bağlı çalışan. Ekstra çabayı göstermiş, inisiyatif almış ve onu siz istemeden yapmış. Hem işini hem de kurumunu seviyor. Dolayısıyla bu bizim için bağlılık demek.” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’DE ÇALIŞAN BAĞLILIĞI ORANI YÜZDE 17
Global olarak, gönülden bağlı çalışanların oranının ölçüldüğünü söyleyen Erdoğan, birkaç yıldır yapılan araştırmalarda bu oranın yüzde 15 olduğunu yani her 10 çalışandan yalnızca 1 buçuk çalışanın gönülden bağlı çalıştığını belirtti.

Türkiye’de ise çalışan bağlılığı oranının yüzde 17 seviyelerinde olduğunu belirten Erdoğan, “Biz çalışan bağlılığını renklere ayırıyoruz. Yeşil, bağlı olanlar, sarı renk ortada yani mutsuz bağımsızlar ve kırmızı, kopmuş olanlar. Bu şekilde Türkiye’de bakıldığı zaman sarıların oranı bir hayli yüksek ve yüzde 64 seviyelerinde yer alıyor. Yani çalışma hayatında 10 kişinin 6'sı pamuk ipliğiyle bağlı. Belki de elinden geleni yapıyor, işini gerçekleştiriyor ama bir fırsat olsa başka yere gidecek durumunda yer alıyor. Kırmızılar ise, geminin sonundakiler aslında. Bir çapa atmışlar ve geminin ileri gitmesini engelliyorlar.” dedi.

ŞİRKETLER BU ADIMLARI ATMALI
Yedi temel motivasyon kaynakları ile çalışmanın önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, ödül, ceza, kişisel yönlendirme, kişisel gelişim ve büyük hedefe ulaşma gibi unsurların etkili olduğunu kaydetti.

Erdoğan, öncelikle çalışanların değerli olduklarını hissettirmek gerektiğini söyleyerek güven ortamının da bir kurum için önemli olduğunu vurguladı.

Bunun yanı sıra açık iletişimde bulunmak, farklı fikirlerde bulunan çalışanları kapsayıcı biçimde durumlar yaratmak ve adalet duygusunun hakim olmasının çalışan bağlılığı konusunda atılması gereken adımlar olduğunu ifade etti.



Bu haber 1,433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,366 µs