En Sıcak Konular

Çanakkale’de Destan Yazan Kahramanların Hikayeleri Belgeselleşti

18 Mart 2022 15:15 tsi
Çanakkale’de Destan Yazan Kahramanların Hikayeleri Belgeselleşti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Çanakkale’de Destan Yazan Kahramanlarımızın Unutulmaz Hikayeleri” adlı bir belgesel serisi hazırlandı.

 İletişim Başkanlığı, Çanakkale’de destan yazan kahramanların hikayelerini belgeselleştirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Çanakkale’de Destan Yazan Kahramanlarımızın Unutulmaz Hikayeleri” adlı bir belgesel serisi hazırlandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:

“Çanakkale Zaferi’nin kaderini belirleyen, canlarını hiçe sayan kahramanlarımızın hikayelerini başta gençlerimiz olmak üzere daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve Çanakkale ruhunu sonsuza kadar yaşatmayı amaçlıyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale’de Destan Yazan Kahramanlarımızın Unutulmaz Hikayeleri” adlı bir belgesel serisi hazırlandı.

Belgesel serisinde, Çanakkale Zaferi’nin bilinmeyen kahramanlarının hikayeleri, canlarını hiçe sayarak verdikleri mücadele anlatılıyor.

Belgesel, sadece savaşmak için köyünden dışarı çıkan çocukların, mektebini yarıda bırakmış genç talebelerin, şifa olmaya giden sağlıkçıların, tabur imamlarının, canı pahasına tabyasını terk etmeyen topçuların, ömrünü cephelerde Mehmetçiğe kumandanlık etmeye adayan paşaların hikayelerini aktarıyor.

 “Bir Hilâl Uğruna Çanakkale” genel başlığı altında; “Ateşin İçinden Geçenler: Çanakkale Savaşı’nda Susmayan Tabyalar ve Kahraman Topçular”, “Kalemı̇ni Toprağa Gömenler: Çanakkale Savaşında Mektepliler”, “Savaşın Kaderı̇nı̇ Değiştı̇renler: Çanakkale’de Askeri Zekâ ve Osmanlı Kumandanı Cevat Paşa”,  “Sı̇perlerı̇ Dolduran Dualar: “Çanakkale Savaşı’nda Tabur İmamları”, “Yaraları Saranlar: “Çanakkale Savaşında Hilal-i Ahmer Cemiyeti ve Sağlıkçılar” ve “Tarı̇he Not Düşenler: Çanakkale Savaşı Hatıratları ve Münim Mustafa” olmak üzere 6 bölümden oluşan söz konusu belgesel serisi bugün TRT Belgesel’de ve Başkanlığın sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Öte yandan İletişim Başkanlığı tarafından “1915-1916 Basında Çanakkale Zaferi” adlı

kitap hazırlandı. Söz konusu kitapta, Çanakkale Zaferi ile ilgili ulusal ve uluslar arası basında yayımlanan binlerce eşsiz belge, haber, fotoğraf, yorum ve karikatür bir araya getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı değerlendirmede, Çanakkale Zaferinin, bir milletin yalnızca fedakarlığıyla değil, zekasıyla, disipliniyle, çalışkanlığıyla, stratejik aklıyla kazanılmış bir zafer olduğunu belirterek, Anadolu’nun Türk milletinin vatanı olduğunu dünyaya ispatlayan  bu destansı mücadelenin kahramanlarını rahmetle ve saygıyla andıklarını söyledi.

Bu zaferin sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de temelden etkilediğine işaret eden Altun, şunları kaydetti:

 “Tüm dünya üzerinde böylesine güçlü bir değişim yaratan ve bu kutsal toprakları bize yeniden vatan kılan Çanakkale Savaşı’nın, bir kahramanlık öyküsüne dönüşmesi hiç kolay olmadı. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde, özgürlük ve bağımsızlık için  bütün engellerin üstesinden nasıl gelebileceğinin en önemli göstergesi olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Hazırladığımız Çanakkale’de Destan Yazan Kahramanlarımızın Unutulmaz Hikayeleri belgesel serisiyle amacımız; Çanakkale Zaferi’nin kaderini belirleyen canlarını hiçe sayan kahramanlarımızın  hikayelerini başta gençlerimiz olmak üzere daha geniş kitlelere ulaşmayı ve Çanakkale ruhunu yaşatmayı  amaçlıyoruz. Bu vesileyle bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”dedi.


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 1,286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,299 µs