En Sıcak Konular

Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatları buluşmasına video mesaj gönderdi

14 Mayıs 2022 13:33 tsi
Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatları buluşmasına video mesaj gönderdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatları buluşmasına video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatları buluşmasına video mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatları buluşmasına video mesaj gönderdi.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugünkü toplantınız en çok istismar ve ihmal edilen alanlardan biri olan medya konusunda işbirliğimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Türk dünyası olarak geçen yıl Türk devletleri teşhisi ile birlikte aramızdaki dayanışmayı bir üst aşamaya taşıdık Böylece siyasetten eğitimi ekonomiden güvenlik işbirliği ne kadar pek çok alanda yeni dönemin temelini oluşturdu

Türk dünyası 2040 Vizyon Belgesi ışığında dayanışma mızı farklı sahalara teşmil ederek daha da güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Medya ve iletişim konuları sosyal medya ile dezen formasyonla mücadele siyasi ve sosyal bakanımızın güvenliği açısından hayati öneme sahiptir.

Karabağ Savaşı sırasında şahit olduğumuz yalan ve iftira furyası bize hem bu meselenin önemini hatırlatmış hem de güçlerimizi birleştirme mizin ne kadar vazgeçilmez olduğunu göstermiştir.

Savaş sadece sahada verilmemiş yazılı ve görsel basından sosyal pek çok mecrada 44 gün boyunca çetin bir mücadele yürütülmüştür. Yaşadığımız acı tecrübeler ışığında artık hepimiz şu gerçeği çok net biçimde görüyoruz.

Demokrasilerde 4. kuvvet olarak nitelenen vereceği belli güçlerin belli küresel şirketlerin art niyetli çevrelerin elinde hakikatleri tahrif eden gerçeğin üstünü örten bir manipülasyon aracına dönüşebilmektedir.

Dijital faşizm bugün milyarlarca insanın doğru ve tarafsız haber alma hakkını engelleyen bir tehdit unsuru haline gelmiştir. Bilhassa hiçbir otokontrolü denetimin kuralın etik değerlerin olmadığı sosyal medya mecraları tüm toplumlar için ciddi riskler oluşturmaktadır.

İftiranın çarpıtmanın kol gezdiği hakikati aramak hakikate ulaşmak hakikatin savunucusu olmak çok daha büyük önem kazanmıştır.

Savunma güvenlik ve sağlık gibi stratejik öneme haiz bir mesele olarak görüyorum bu tarz toplantılarla dezenformasyon ile mücadele bilgi güvenliği milli bilgi teknolojileri hamlesi ve ortak kültürü önceleyen özellikle film ve dizi projeleri gibi hususlarda aramızdaki işbirliğinin daha da gelişeceğini ümit ediyorum."


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,317 µs